torsdag 28 maj 2009

Blå sydda.

Fortsätter med mina skinnlappar. Här med blå-turkost linnetyg, grön vadmal och lime pärlor.


Det ljusare skinnet är tänkt som baksida. Fatet gjordes någon gång under min gymnasietid, kavlat och format i en oromantisk lampa av plast.


Är ni trötta på att jag alltid visar ofärdiga saker? Brist på tid och tålamod, förmodligen.

Vi packar väskor idag, i regnet. Tvättar enstaka plagg, kokar gröt och mixar olika slags frukter. Försöker! I källaren står ett sött rött litet bord. Funderar på att sno det när jag går förbi för att hänga och tumla och ladda en ny maskin. Men jag gör det inte, snor inte, tänker bara tanken om och om.

Vi ska flyga ikväll, kära har resfeber men jag är lugn. Melker vet inget och sjunger i sin gåstol, sjunger på sitt finaste sätt. Upptäcker golvet, sladdarna som skräpar och nedersta hyllorna i bokhyllan. Ordböcker som ingen använder, Platon om kärlek och så något om människokroppen...

Ta hand om dig och er och varandra!

/Lina

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Åh har du gjort fatet själv? jättefint!
  Kudden var också himla fint, jag tycker mycket om att blanda tyg och fårskinn... jag vill ha massa fårskinn hemma, men sambon gillar inte... suck...

  Nu känns det som om jag har missat något... ska ni ut och flyga? semester?
  Var tvungen att sätta mig och bläddra igenom dina senaste inlägg för att få en hint om vart ni skulle flyga... men nej... ögat mitt ser inte...

  Önskar er i alla fall en trevlig flygresa tillsammans!
  Kram Anne

  SvaraRadera
 2. Jag är avundsjuk! Ni får ha det riktigt bra på Irland! Kram Evelina

  SvaraRadera
 3. Nämen ska ni till Irland. Så härligt! Och du, du får gärna visa oss av dina fina skapelser, klara eller inte klara.
  Ha det toppenbra!

  SvaraRadera
 4. Du gör så fina konsthantverk så jag hoppas du gör dem färdiga, det kan få ta tid, processen har sin tjusning när det växer fram.

  Hoppas ni får en trevlig resa dit ni nu ska och en skön tillvaro.

  Jag har skickat dej ett mail. Är så glad och tacksam. Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 5. Fatet såg underbart ut! Inte alls som mina skapelser i lera från högstadiet... vojne, vojne säger jag bara! Tycker att det är kul att se hur dina skapelser växer fram.

  Det har också varit härligt i Stockholm, soligt, varmt och en del shopping, men som alltid är det skönt att vara hemma hos sig själv..

  SvaraRadera
 6. Tokig blir jag inte för dina halvfärdiga uppvisningar, tokig blir jag om du inte snart börjar sälja lite av dina alster. VILL HA. Suck. Lika fint som alltid, underbar kombination. Fortsätt exprimentera med skinnet.
  Hoppas ni får en trevlig resa vart ni nu ska flyga och fara! :)
  Kram
  Sigrid

  SvaraRadera
 7. Det ser fint ut, mer kan jag inte säga för då skulle jag ljuga är dåligt insatt i "textilkonsten" värld, men jag tänker självfallet även visa sådant på Galleri Jernsaxen, fast då ska jag ta hjälp av min textilälskande Hustru såklart!
  Hoppas verkligen att du mår bra och att allt är som det ska på alla fronter, små barn alltid något som kan krångla till en redan lite stökig vardag!
  Ha en fin helg på alla sett!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 8. Inspirerande även om det inte är klart!

  SvaraRadera
 9. Hej Lina!

  Roligt att höra av dig!
  Det här du fotograferar som du har på gång ser väldigt vabkert ut!
  Och tycker om ditt poetiska språk!

  Olga / That House

  SvaraRadera