onsdag 6 maj 2009

Rastlös i kväll.

Lite trögt nu, mycket inuti som vill ut. Och så vill jag tro på mig själv, planera min framtid, vad vill jag bli när jag blir stor? Tänk, tänk, tänk. Skapa hela dagarna. Får man mer tid sen, när barnen kan leka själva? Jag vill ju inte bli en sån som inte Är med mina barn, som alltid är någon annanstans.
Jag mosar banan, tycker jag gjort det länge trots att Melker bara ätit fast föda någon vecka. Hur många gånger i livet kommer jag stå här och mosa en banan? Om man dessuton ska ha två, tre, fyra, fina ungar. Många bananer kommer det bli. Jag har dessutom kommit på mig själv med att sitta och suga på tungan, tungan i gommen och sug! när jag ger Melker vatten i sin nappflaska. Skadad eller?

Väver några varv, upp och stå, kollar i kylskåpet och skafferiet för femtonde gången samma kväll... Går ett varv, fryser lite om bara fötter, längtar en stund, sen sätter jag mig igen, fortsätter väva och drömmer mig bort.


Dragon som kämpat sig upp ur förra årets döda kryddkruka.

God kväll!

/Lina

6 kommentarer:

 1. Åh, dragon......hemmagjord bearneasesås...... suck.. gud så gott!

  Njut av att mosa banan du, för imorgon (japp, så fort går det, tro mig!!)vaknar du upp och så står han där, Lille Melker, finnig och målbrottig och vill ha pengar till en ny moppe!!!!
  Så njuuuut av varje sekund du får ha honom nära utan att behöva oroa ihjäl dig för att inte veta var han håller hus eller när han kommer hem!!

  ;-)


  Ta hand om dig!!

  Kram

  Flisan

  SvaraRadera
 2. Även om det känns som hundra år just nu så kommer tiden bara försvinna, jag lovar att du kan vara där för barnen och samtidigt för dig själv. Jag har startat företag samtidigt med mina tre flickor och jag ger dom tid och mig själv tid (dock inte alltid på traditionella tidpunkter...) Så njut av Melkers mosade banan tillsammans med Melker!

  SvaraRadera
 3. Hej vännen. Tittar in hos dig ibland. Har inte alltid tid att visa det, men det tror du förstår. Köpte en present till dig i dag och undrar nu om Ni har planer på att åka uppåt snart. Skicka ett mail till mig, jag kanske behöver din adress:))) Jag ser att du funderar en hel del, bara så du vet det gör jag oxå och en hel del bananer blir det!! Kramisar Anna Jóna

  SvaraRadera
 4. Hej Lina! Vad fin korgen blev som vit. Bra jobbat. Tänk, förr var det jätte vanligt att man pressade växter. Vad har hänt med denna trevliga tradition? Jag tycker det är helmysigt. Det låter väldigt gott med mosad banan, mm, jag älskar bananer. Helst ska dom vara lite gröna. Jag känner mig lite sugen på att prova på virkning, jag minns att jag virkade en duk i syslöjden och jag hatade det. Men nu, nu känns det precis som om att tiden är inne. Du är väl en hejare på virkning? Du skrev om framtiden, du borde ha en tyg/garn butik med massa pyssel? Då skulle jag besöka din butik ofta minsann. Kram Madeleine

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Ja du, mosa banan har man aldrig provat på, jo till mina dockor när jag var liten, det var bra träning hör jag nu ;)
  Du kommer bli expert på att mosa banan innan det är klart! :D

  Vad fin den blev din korg, ryms ju massor i den! härligt med färska kryddor oxå!

  Ha det fint :)

  SvaraRadera
 6. Ja, det är inte det lättast att både vilja iväg och stanna kvar. Jag tror att det är någt med den annalkande sommaren som gör en äventyrslysten!

  Jo, jag kan hålla med om att det är en fin idé det där med att vakna i morgonljuset. Problemet här är att redan nu så är solen uppe vid tre, halv fyra, och riktigt då vill jag inte stiga upp. Och det blir bara ljusare tidigare och tidigare. SÅ gardinen är kompletterad med mörkläggningsrullgardin också...

  SvaraRadera