söndag 10 maj 2009

I en sal.

Vi har sångstund, sjunger och spelar och apar oss. Imse vimse, fader abraham, klappahänderna, en kulen natt natt natt, i ett hus i skogens slut, höger hand fram och skaka lite grann... Avslutningsvis " I en sal på lasarettet", Ja! Den är fin tänker jag. Börjar sjunga, anstränger mig för att sjunga fint, vers efter vers, sen brister rösten. Sista versen går:

Nu hon slumrar uti mullen
slumrar sött i snövit skrud.
Från sin tåligt burna längtan
har hon farit upp till Gud.

Barnvisa.
Vi sitter i tårar alla tre, jag sjunger inte alls fint längre och Melker har tröttnat... Sen städar vi, städar vilt och Jakob Hellman sjunger glada sånger!

God kväll!

/Lina

6 kommentarer:

 1. Finns det något härligare!!! låter som ni hade en udnerbar stund tillsammans, sådant värmer!

  SvaraRadera
 2. Ja, den där sången är ju bara för sorglig!

  Kul att du lyssnar på Jakob Hellman. Har honom i öronen varje dag när jag promenerar. Har varit min idol sedan skivan kom på slutet av 80-talet (visst var det ungefär då...)

  SvaraRadera
 3. Hahahahaha. Ja tänk att man ska ha en så oansvarig syster! =P

  SvaraRadera
 4. Hej vännen, det ser ut att helgen varit bra:) Själv har jag pluggat, vi hade uppgifter att lämna in, och P. har lagat bilen så jag har något att skjutsa baken i. Nu är det klart så sköööönt:) Hoppas ditt paket kommer till dig i dag, för jag skickade det i fredags. Jag lär väl se om det har kommit här på sidan skulle jag tro. Många kramisar till Er alla tre/Anna Jóna

  SvaraRadera
 5. Sångstund och fruktstund med plommon, gott gott. VIlka fina fynd du gjort. Stolen var jätte fin liksom bordet. Ojoj, finfina grejer om jag får lov att säga det. =) Kram Madeleine

  SvaraRadera
 6. Kul att få kika in i ditt krypin - massa härliga prylar (både gjorda & fyndade)! /Emilia

  SvaraRadera