tisdag 12 maj 2009

Sen frukost.

Sen frukost, idag igen. Funderar på att ta bort gardinerna i vardagsrummet och på om jag vill mötas eller inte. Vill jag? Vill jag inte? Inget måste, det ska kännas bra i magen...
Jag vill väva en cm, strosa runt med bara fötter, ligga på spikmattan hela dagen tills jag blir alldeles knottrig och vi nästan växer ihop, jag och spikmattan. Sen vill jag vara så varm mot mig själv och alla andra, lugn, koka kikärtor och rosta musli, sånt som jag bara gör när jag är lugn i hela mig.

Pågående pyssel, vad kan det vara mån tro?

/Lina

13 kommentarer:

 1. Vad kan det vara för pyssel?! Jag ser inte..
  Jaså, du drömmer också om ett torp, ja det vore ju för mysigt. Är det svårt att få tag på det i Dalarna? Jag står i en så kallad "torpkö", hoppas det dyker upp något inom de närmaste åren.. Kram Madeleine

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad god den såg ut din sena frukost, kiwi är ju så underbart mumsigt!

  Vad roligt med melker som sitter upp och leker. Det måste vara fantastiskt att följa sitt barns snabba utveckling framåt i livet, där de ständigt lär sig nya saker.

  Bordet du hittat såg himla fint ut, de två slitna stolarna med. Passade fint som sängbord tyckte jag.
  Jag vill gärna ha slitna stolar, men han jag bor med tycker inte det är fint, så vi får väl se hur det blir :)

  Roligt med paket på posten - kommer det kanske att filtas några trendiga tofflor nu?
  Ser inte vad pysslet är, ska bli spännande att se!

  Jag blev så glad över att du blir glad över mina inlägg hos dig. Att glädja en annan människa måste vara det finaste som finns på denna jord, tack ska du ha!

  Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Vilket fint bord du fått tag på! Min mormor har ett sånt. Hennes är vitmålat.
  Får man vara nyfiken och fråga vad du fick ge för det?
  Det var verkligen kul med täcket att se hur hela arbetet växte och blev en stor helhet tillslut...
  Kram Em

  SvaraRadera
 4. Hej Lina! Nu blir jag riktigt glad, det var ju ett tag sedan vi hörde av varandra och jag är lite försiktig att kommentarsbomba folk så här i början men nu måste jag skriva ett lång kommentar till dig, fast då ska jag gå över till Oumberliga bloggen igen, sitter på min andra blogg och svarar på mail i olika smärt och patientfrågor, ja, inte i själva bloggen utan mail till den adress som är knuten till den, det fungerar lite annorlunda här, man får fler mail än kommentarer och de blir nog så när man inte mår bra. Själv har jag inte sovit en blund i natt, eftersom min "Lilla Fru" inte mått så bra, ibland blir hon mycket illamående av sina mediciner, men nu har hon turen att vara gift med Oumberlige Peter som legat och klappat henne i håret tills hon kunde somna!
  Hon har ju fött och burit barnen som gjorde att kroppen tog stryk så då kan jag väl dra mitt strå till stacken och pyssla om henne lite, det är ingen uppoffring. Den här bloggen är ju en del i att upplysa om foglossningsproblematik också, men det kommer mycket mer om det senare. Men läs inte här inne så du blir orolig!
  Hur är det på Jordgubbsfronten då, kan du äta jordgubbar! "Lilla Frun" led under amningsperioderna, våra barn mådde inte bra om hon åt Jordgubbar, direkt ut i mjölken och "aj, magen.
  Kram från Peter!

  SvaraRadera
 5. Sådärja Lina! Nu är jag tillbaka på Oumberligabloggen! Intressant det här du skriven, men mest intressant hur man reagerar när man får en kommentar på sin design och inredningsblogg ifrån mig. Totalt sett så har det varit en djäkligt trevlig respons måste jag säga och det känns ibland som jag öppnat upp på en del bloggar för disskusion i andra ämnet. Men självklart så har jag stött på patrull på vissa ställer, tre kvinnor har bett mig om att ta bort alla länkar och kommentarer till deras bloggar. Min blogg började ju som en inredning och antikblogg, blev riktig populärt och fick till och med förfrågan om sponsring. Gissa vad som hände när jag en dag presenterade ett vattenreningsrör avsett för tredje världen, det var då vissa bloggare började lämna mig. En kvinna skrev att hon inte ville synas på någon djäkla biståndsblogg du kunde hon lika hjärna surfa in på Röda Korsets hemsida! Men allt är inte svart eller vitt några har blivit fina mailkompisar och vi pratar om lite av varje via mail istället då de vill hålla sina bloggar strikt inredning och designmässiga, tycker jag är okej, för då har jag i allfall inte blivit dissad som det vore något fel på mig! För visst vill vi ha lite "substans" i liver och ju äldre man blir desto viktigare och angelägnare känns andra saker. Nu tänker jag inte annalysera dig, det vore oförskämt, men att bli förälder för ju hela ens begrepps värld att ändras. Jag verkligen tycker om saker gammalt, nytt antikt, bilar och båtar mm. Klockor ska vi inte prata om, men de är helt betydelse lösa saker om man jämför med barnen som betyder allt. Var faktiskt inne och skrev en del på en Mamma blogg, men et var inte heller så populärt kan jag tala om, det var ju en Mammablogg!! Blev upprörd när forskningsrapporten för en tid sedan visade att svenska baran först i 5:E hand sökte tröst hos sin Pappa, på första plats kom Mamma, sedan Mormor och sedan bästakompisen, 4:a ingen, sedan vi Pappor, borde väct ett ramaskri genom samhället, men inte då.
  Alla för ju sina strider på olika fronter frö mig är det patient och omsorgsfrågor, har varit mycket engagerad i skolfrågor under åren också men nu går min minsta ut i nian så nu blir det "sjukvårdskrig" för hela slanten och jag är laddad. Tänker inte skrämma dig eller plågadig me graviditetsfrågor, men där finns det mycket ätt gör, många upplever det som ett kort problem pga att man inte är med barn så länge, men det ska ju bli flera, mina döttrar ska ju föda, ja du förstår vad jag menar. Och min frus sjukdom har ju faktiskt hindrat henne ifrån att få ha en, håll i dig nu Lina(ler) en sådan härlig liten pryl på magen som du har på bilden(ler). För hade Lilla Frun varit frisk så hade det blivit en till. Oj, det blev långt det här!
  Var rädd om dig på alla sett så hörs vi och ses antingen här eller på Jernsaxen!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 6. Tack för din kommentar men vad fint DU har det här :)

  Kram Josefin

  SvaraRadera
 7. Hej! Vad roligt att du tittade in till mig så jag hittade dig =) Så du läser oxå till syrra, hinner du verkligen det med nyfödd bebis?? Hoppas att du har tagit ett studieuppehåll så att du verkligen kan njuta av första tiden med ditt barn, jag har tre små guldklimpar här hemma! Ja, som du såg så gillar jag oxå dalahästar och gör mest tavlor med hästar och de säljs faktiskt i en inredningsbutik nu och det känns jätteroligt =))Ha en bra dag! Kram Lina

  SvaraRadera
 8. Sköna tankar och funderingar du har, det känns rofyllt att läsa och titta in till dej. Hoppas du kan bevara det framöver när livet rusar på. Fascineras över din vävning, en dag i taget, en fin inställning till liv och arbete. Trevligt att få ta del av din småbarnsvardag och tankestunder. Jag länkar till dej om det är OK. Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 9. Hej Lina!
  EN dag för eftertanke, sådana dagar är bra att ha ibland.

  SvaraRadera
 10. Ja, vad kan det där bli?! Jag börjar tänka på en sådan där nätväska, men nu gissar jag hej vilt!

  Hm ta med barn eller inte, det är inte alltid en lätt fråga. På den där loppisen är det dock så mycket folk, och jättetrångt så är man nu två om ett barn så skulle en av föräldrarna kunna stanna hemma med barnet, eller så skaffa barnvakt, för barnen kan inte ha det så bra där.

  SvaraRadera
 11. Hejsan!
  Vad kul att du vill vara med i min tävling.
  Lycka till!
  Nu blir jag nyfiken på ditt pyssel...återkommer för att se resultatet.
  Kram/Carina

  SvaraRadera
 12. Hejsan
  Åh vad roligt att du hittade till mig och lotsade mig vidare hit :) Blev väldigt inspirerad av ditt skapande
  Ha en underbart fin dag
  /Emma

  SvaraRadera
 13. Ja man måste känna efter långt därinne i sig vad man verkligen vill , väga för och nackdelar noga mot varandra och verkligen förstå om det kommer att ge en någonting !!!
  Hoppas du kommer till en lösning och inte fastnar på din spikmatta !!
  Kraam och tack för titten inne hos mig !

  SvaraRadera