lördag 20 juni 2009

Majstångsresning.

Var på den årliga majstångsresningen i byn idag. Lagom till när alla barn kom med Rumpo(som man säger på mål), den långa bundna med blommor och blad, brakade regnet lös. Han som tycker att han är lite rolig och härlig och alltid leder sången var tvungen att ställa in dansen i år. Snopet att stå där med kalla tår i sandaler, paraflax i hela skyn, och ingen dans eller sång om grodor som äro lustiga. "Så göra vi när vi tvätta våra kläder, tvätta våra kläder, tvätta våra kläder" Vers på vers. När jag var liten trodde jag att vi sjöng om hur vi gjorde vin samtidigt som vi tvättade och manglade och gick till kyrkan och allt det där. Nu vet jag.

Ängsblommor på vårt bord och hemvävd duk som gammelmormor gjort.

God natt.

/Lina

4 kommentarer:

 1. Jaa, så kan det gå i sverige på midsommar......

  Men vad gör väl det när du har så vackra blommor och fin duk att njuta av i stället. För handen på hjärtat.... Hur kul ÄR egentligen smågrodorna????

  Hur som haver, vi får ännu en chans i år fast då får vi visserligen dansa runt granen i stället.... (och inomhus!)för vädret är nog detsamma även då!

  Kram

  Flisan

  SvaraRadera
 2. Vi dansade lite runt en liten stång. Blev lagom.
  Men är man i Dalarna så känns det som om det är ännu lite mera midsommar...

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Hoppas att ni hade en bra helg. :) Hur är det med renoveringen? Ser interessant ut. Och tröttande. ;) /Snuttan

  SvaraRadera
 4. "så göra vin..."

  Haha, underbart. Kramar till dig!

  SvaraRadera