torsdag 23 april 2009

Tänk & Engelsk pelargon.

Det var grått hos mig igår, trots att solen sken. Fantastiskt märkligt hur hjärnan och kroppen hänger ihop, eller kanske självklart.Vi är ett. En kropp, en själ, en stämning. Idag skiner solen igen och vi gör ett nytt försök. Utmanar mig, tänker positivt, eller tänker inte alls.
Melker sover morgon blund, trött liten, efter vaccinationen igår. Han har fått sin första Alvedon. Tänk att aldrig tidigare tagit en Alvedon...
Det enda vi bjuder är en Engelsk pelargon, dock inte illa. Tackar så mycket! Den blev ännu vackrare när mamma berättade att det var gammelmorfars favorit blomma. Kan riktigt se honom i sin fåtölj, fötterna på fotpallen och vantarna strax bredvid. Dom hänger på värmning under fönsterbrädan. Han ser ut på jole, ser sånt som ingen annan ser. För honom var jag Lina Pina, men han log när han kallade mig så.


God dag.

/Lina

6 kommentarer:

 1. Det är fint med minnen, på så sätt blir de vi saknar för alltid kvar hos oss.

  Den där marknaden du pratade om, den är väl nästa helg? (min sambo pratade om den för han brukar åka dit varje år)eller har vi blandat ihop helgerna han och jag? mitt amerika besök blir bara kvar över helgen, hon är här för att jobba egentligen =)

  Just nu städas och putsas det här hemma, måste ju ha det någorlunda fint när man får fint besök =) (Ok, jag pausar nu, men i alla fall)

  Kram Anne

  SvaraRadera
 2. När minnen är fina är det gott...Engelska pelargoner är nog mina favoriter oxå ..Vacker bild..Kom in till mig jag har en liten utlottning..Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att tagetes luktar förfärligt, men ändå är de mig kära.. min farmor brukade alltid odla massor av dem. Hon brukade ha den i ett vindsrum där de fick stå och växa till sig. Öppnade man dörren fick man se ett blomhav! Så, tänk hur märkligt det är med minnen...

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker pelargon.
  Jag brukar ha sådana i min blomlåda på farstukvisten, det är sommar för mig.
  Annars är luktärtor och astrar "minnesblommor" för mig.
  Min mormor hade alltid sådana i sin rabatt.
  Jag älskade doften av luktärtor.
  Jag prövade att odla egna för några år sedan...misslyckades totalt.
  Kanske det är dags för ett nytt försök i år:)
  Kramar/Carina

  SvaraRadera
 5. härliga minnen lina! engelska pelagoner är härliga, tänkte bege mig och handla lite pellisar till helgen, nu ska det ju bli varmt, jippie!

  varmkram lotten

  SvaraRadera
 6. Mysigt när det väcker minnen av människor man tycker om.
  Önskar dig en fin helg//Hannis

  SvaraRadera