torsdag 2 april 2009

Match.

Vi hade match igår, jag och jag.
Målade en ruta på tyg och tyckte inte det blev bra, målade lite till, hade ändå ork till det. Oftast blir jag sur när det inte blir som jag tänkt. Ger jag upp. Det ska bli bra från början. Den där nöjdhetskänslan. Pratar jag alltid om den där nöjdheskänslan? Den måste vara sällskap. Den inspirerar och matar dopamin. Utan den skulle jag aldrig sitta där och pilla, sträcka rygg och nacke med jämna mellanrum för att jag har så dålig arbetsställning, låta tiden gå.
Handsvett.
Till min ruta, rosa, barbie, gulli gull plutt i nutt. För mycket! Dämpar med vitt. Tråkigt. Kära dalahästar, ni räddade mig lite, men ännu är jag inte nöjd. Står och väger, fram och åter. Ena stunden kan jag tycka att det ser riktigt bra ut och nästa blir jag förfärad. Ändrar man person så ofta? Stämning i sinnet, den som gör att man väljer rock eller jazz.
Sa till Kära, - jag tror jag börjar få lite dåligt själförtroende... Om det jag gör menar jag... Han frågar om jag har dåligt själförtroende gällande systers vantar, något av det senaste sydda? Nej, det har jag ju inte.
Var det inte det som var felet?
Kan det kanske bara vara så att jag inte är nöjd. Det räcker så, tänk inte mer.
Jo.
En glimt av vad jag pysslat med. Tanken var inte att detta skulle bli en dalakudde. Konstnärens misslyckande, att inte följa sin skiss, eller?


Bättre bilder kommer...

Ha en bra dag!

/Lina

10 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig i det där jobbiga då det inte känns bra direkt, men försöker lita på att det oftast kommer till den där punkten att det känns bra tillslut...Och att jobba med att det är OK att misslyckas och genom misslyckandet kanske komma på någon ny ännu bättre idé!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam med att brottas med dom där tankarna...
  Jag vill se mera och tycker att du gör superfina saker!

  SvaraRadera
 3. Åh nöjdhetskänslan och handsvetten känner jag också igen - och pulsen! När hjärtat slår lite fortare och man tänker "men, det här blir ju riktigt bra..." och så vips så vänder det och så blir man osäker igen och inte alls vet vartåt det barkar...hit och dit far det.

  Fin förklaring av den där livsviktiga kreativiteten, jätteroligt att läsa, tack för det så här på morgonkvisten. Ser fram emot fler bilder så småningom!
  /Frida

  SvaraRadera
 4. Åh, vad du är sträng mot dig själv. :-) Det är ju så fiiiint! Men visst känner jag igen det. Om färgerna och penslarna trilskas och jävlas blir jag så irriterad. De ska bara följa med i looparna, inte krångla och bromsa.

  "Träffade en trevlig tant igår som fick äran att rätta till Melkers mössa där han satt utom räckhåll(för mig) på min rygg." Hahaha!!! Det finns inget mer förtjusande än små tanter! Man måste älska dem!

  Apropå älska: UNDERBARA pottbilder på lilleman nedan. Det leendet går rakt in i hjärtat!

  KRAM.
  Rana

  SvaraRadera
 5. Kom ihåg att du är så duktig å kreativ och har en talang!

  SvaraRadera
 6. Då ber jag att få önska dig en Glad Påsk redan nu! :D
  Vad kul att du tyckte om dem. Jag är själv är inte överförtjust i färgen gult. Min devis är nog gult är fult - även om jag försöker ibland.

  Vilken fin ros du har gjort av vaddmal. Jättefin! Vad duktig du är!
  Nej, nu ska jag vandra i väg till butiken så jag hinner fota lite där innen det är dags att hämta på dagis.
  Trevlig helg!
  Kram Em
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Tänk så olika referensramar vi har.....
  Om jag hade gjort hälften så fint som du kan så hade jag hoppat runt och tjoat av glädje!!!

  Du är ju såååå talangfull!

  Kram

  Flisan

  SvaraRadera
 8. ibland tror jag att vi alla drabbas av självkritiska tankar och sällan blir helt perfekt nöjda. Jag är likaså, när jag lägger ut ett nytt pyssel är jag aldrig säker på att nån ska tycka det är snyggt, men vad tusan, bättre försöka än inte alls!
  Tror visst att din kudde blev fin, ser så ut av det man ser. Man skådar alltid sina egna projekt med mer kritiska ögon än andra :)

  ha en toppenhelg!

  SvaraRadera
 9. Känner verkligen igen mig, särskilt när det gäller sådant jag målat, både tavlor och möbler. Halvvägs in ser allt hemskt ut och man undrar hur det ska bli bra, hade det inte varit bättre att låta bli?! Men hur det nu är så blir det bra. Till slut. Så länge man i missnöje bara slänger allt - det har också hänt...

  SvaraRadera
 10. Du är inte ensam med de där tankarna!
  Jag är speciellt så vad gäller matlagning, kan bli så arg och besviken på mig själv när jag inte får till det som jag vill...

  Ska bli kul att se en "helfigur" bild på kudden, som jag är övertygad om är jättevacker!

  Hoppas du får en fin helg,
  Kram Anne

  SvaraRadera