torsdag 5 februari 2009

Mer vantar.

Igår när syster yster kom på besök passade jag på att fota de vantar jag gjort till henne. Egentligen borde man alltid knäppa kort på det man gjort för att inte glömma. Jag har dock varit lite slarvig med det.


Vantarna är stickade i tvåtrådigt ullgarn (100% ull). Längst upp i kanten har jag dekorerat dem med spets och sytt på ett litet bomullsband där jag broderas systers initialer.

Igår lovade jag Jóna att visa en bild på ett oavslutat projekt. Ibland räcker inte energin till för att avsluta ett projekt man startat. Förra våren köpte vi en byrå på loppis som vi tyckte var väldigt fin. Den var målad i brun mysig färg men vi tänkte att det inte skulle vara så svårt att ta bort färgen , slipa och eventuellt måla den vit. Det vara bara det att vi skulle flytta mitt i renoveringen och byrån blev först stående på balkongen ett tag. Vi märkte dock att den övre skivan höll på att spricka sönder av all väta så byrån fick flytta in i sovrummet så länge. Men bara tills vi hittat någon bättre plats för den, kanske i källaren eller så. Men, men, byrån står fortfarande kvar och nu har jag nästan börjat tycka om dess fläckighet:)
Det jag vill försöka säga är att det faktiskt inte är hela världen om man inte är duktig och slutför alla sina projekt på en gång. Det är meningen att det ska vara roligt att pyssla och renovera, inte att det ska skapa ännu fler stressmoment i vardagen. Som om det inte redan fanns tillräckligt av dem...


Här är byrån som lånat en pigtittare för att piffa till sig lite. Vi ser också ett hörn av vår säng eftersom rummet inte bjuder på överflödig yta:)

Kram /Lina

12 kommentarer:

 1. Hej...Nej jag har inte fått ditt mail=( Kan du maila om....Vilken helt underbar byrå!!!
  Kraaaam

  SvaraRadera
 2. Hej! Nämen vilken tur att byrån blev bortprioriterad för den är otroligt snygg som den är. Jag tycker mig även skymta ett trägolv, loooovely!! Det blev verkligen personligt med ett spetsband och initialer på vantarna. Du är verkligen jätte duktig!!! Igår var jag hos min mormor hela dagen, vi skulle sy ihop, därav behövde jag energi och inspiration. Men en fika med hembakat och man är på topp för pyssel. hihi. Kram Madeleine

  SvaraRadera
 3. Hej min vän, du räddade min dag igår(som så många andra)det blev en hel del gjort och jag kännde mig bättre:)
  Vilka underbart fina vantar och så personliga:)) Trodde först att du hade stt dit ditt signum, ditt varumärke! Då till byrån, väldigt fin och som du sa den växer, inte sant? /Kramisar

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig byrå, och vilka underbara vantar.:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 5. Uka fine våtter!! =)

  // Baja

  SvaraRadera
 6. Hej Lina!
  Kul att du tittat in hos mig:) och då fick ju jag möjlighet att titta in hos dig.
  Vilka underbara vantar. Har själv just beställt en stickbok med sockar, hoppas den kommer till veckan det kliar i fingrarna efter att göra något med händerna och det var många år sedan jag stickade. Fin gosse du har.
  Ha en bra helg Kram Annika

  SvaraRadera
 7. RIght on! Precis så ska det vara! Det ska vara lustfyllt att pyssla och något roligt, och inte ska man känna att det är något tvång. Ja tyckte att byrån var jättecharmig så här! Känns inte alls som om det är nödvändigt att måla den...
  Och vilken schysst syrra som stickar så fina vantar. Undras hur länge det dröjer innan jag får hemstickade vantar från min bror? Hm, tvåhundra år kanske?!? ;-)

  SvaraRadera
 8. Hallå,
  Vad roligt att du hittat in till mig..
  Kikade givetvis in hos dig, vilka fina vantar du gjort till din syster. Hon måste ha blivit super glad =)
  Hoppas du återkommer in till mig inom kort igen, jag kommer defentivt hit igen =)
  Hoppas du får en mysig helg...Kram Maria

  SvaraRadera
 9. Vilka underbara vantar.. jättesöta och jag blev så himla inspirerad, den kreativa hjärnan gick igång direkt.. =).. tack för inspirationen. Tittade på lilla söta Melker.. so lovlely han är.. tjocka och goa lår.. som jag bara smälter för.. =). Ha en skön helg och pussa på Melker från Tant Moa.. =)

  SvaraRadera
 10. Byrån var ju görsnygg som den är.. förresten.. =) moa igen..

  SvaraRadera
 11. E jätter kackabracka!!! =) Å e ä Johan sum a sagd e. =)
  // Machabacha

  SvaraRadera
 12. Älskar både byrån och vantarna!!!

  SvaraRadera