söndag 1 februari 2009

Loppis.

Trots partaj igår orkade vi ut på en liten loppisrunda idag på förmiddagen. Det var jätte mycket folk som trängde sig fram mellan alla bord och det var varmt! Tappade lusten när jag möttes av många lite halvsura människor som ville kränga sina grejer för alldeles för mycket pengar. Loppis ska ju vara loppis! Om man bara har en massa samlarobjekt kan man väl vända sig till en antikmässa. Eller? Det är ganska komiskt att många beter sig som att sakerna de säljer är det käraste de har och att man nästan ska vara tacksam för att man kan få köpa dem. Varför då sälja?

Jag hittade dock en silverkanna som jag blev lite kär i. Vet inte hur gammal den är eller var den kommer ifrån...Kanske någon annan vet?

(Vasen i bakgrunden kommer från Tolla keramik på Sollerön, vi ser också lite av nylonsträngsgitarren och mitt träskrin fyllt av värdefulla skatter.)


Köpte också ett gäng verktyg som används vid träsnideri. Har ofta tänkt att jag skulle vilja göra något i trä och jag har letat efter liknande verktyg länge, blev verkligen glad när jag hittade dessa. Tanten som sålde gav mig också ett schysst paketpris!

Så nu fattas bara en stor ateljé med tillhörande verkstad...

Är det någon som vet vilket träslag som passar bäst för snideri?
Ha en bra kväll!
/Lina

6 kommentarer:

 1. Det är lättast att snida i furu. /P

  SvaraRadera
 2. Hej!
  vilken mysig blogg!

  Min pappa är möbelsnickare så jag borde egentligen kunna svara på det...Men, tyvärr.

  //Britt

  SvaraRadera
 3. Hej Lina!
  Vilket härligt fynd du gjorde. Den ser nästan lite orientalisk ut...
  Spännande att snida i trä. Det är nog jätteroligt. Lycka till!
  kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Hej Lina!

  Tack för titten inne hos mig!

  Jag förstår precis vad du menar om det där med dyrbarheter på loppis. var med om en sak igår, med en ljusstake. Kandelaber i nysilver... Fin men lite skev och lösa delar. Tjejen visste först inte vad hon ville ha för den, och sa att hon nog måste ringa någon och fråga. (?!)
  Sen sa hon att den kunde ju vara värd allt mellan 200 och 1500. Men för 200 skulle hon behålla den. ja, och det fick hon... Vilken oerhört töntig säljare...

  Fin kanna du fick iaf!

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Hej! Kul med loppis, mindre kul när det är dyrt, då tappar det hela poängen. Jag vet inte vilket träslag man bör använda men däremot vet jag att din kanna är jättefin. Jag gillar knoppen extra mycket. Kram Madeleine

  SvaraRadera
 6. Hej Lina! Försök att få tag på några bitar av lind eller al. Dom träslagen är mjuka och lätta att jobba med. Lind kan växa i parker, fråga på parkförvaltningen om dom inte ibland beskär grenar som du kan få. Al växer oftast nära vatten, lite rödaktigt i färgen.
  Lycka till: Roger

  SvaraRadera