lördag 15 oktober 2011

Mitten på oktober.Tänk att man fortfarande kan plocka blommor som så här, i mitten av oktober. Ringblomma, kärleksört, lejongap, stjärnflocka, luktärt, höstaster, höstanemon och nån sommarblomma som jag inte kan namnet på.
Vi har dom på bordet, såhär om söndagen. Solen har letat sig fram, och så lusten. Kanske sår jag nån perenn, nystar garn, leker spöke eller isolerar krypvind i iskalla huset.

Tack till er som peppar, och till er som bara tänker tanken!


Jo, en fråga också, det här med kommentarer på bloggar. Jag vet att många svarar på kommentarer i kommentarsfältet under sitt egna inlägg, undrar dock hur det är med uppföljningen från läsarna? Kommer ni ihåg var ni kommenterat/ställt frågor, så ni kan återvända sedan för ett eventuellt svar? Eller borde bloggaren söka upp de som kommenterat på deras bloggar/hemsidor om de har sådana? Känner mig lite bortkommen, finns det kanske oskrivna lagar i bloggvärlden som jag inte fattat ännu?


/Lina

8 kommentarer:

 1. Jag ställde samma fråga för ett tag sedan. Svaren var minst sagt blandade.
  Jag svarar nog oftast till frågeställaren, om det är en fråga/svar som jag tror kan intressera fler så kopierar jag bara den och har den på bägge ställena.

  SvaraRadera
 2. Jag undrar också hur man bör göra. Om jag har skrivit en fråga i någons kommentarfält så brukar jag gå tillbaka efter nån dag för att se om jag har fått svar. Om jag kommer ihåg. Om frågan/svaret är viktigt då kommer man ihåg. Samtidigt blir man väldigt glad om någon går in på ens egen blogg och svarar. Det känns mer personligt och att någon har tagit sig tid känns lite extra positivt. Man kan nog göra på bägge sätten, tror jag.

  SvaraRadera
 3. Ack, den ständiga frågan om kommentarer! Jag lär mig aldrig hur jag ska göra. Det jag gör ibland, om det är en viktig fråga eller så, är att jag svarar på båda ställena. Jag skriver svar pi min blogg, kopierar och klistrar in i den andres blogg.

  Och när jag själv kommenterar så går jag extremt sällan tillbaka och ser om jag fått ett svar. Tyvärr. Är för glömsk för det.

  SvaraRadera
 4. Det brukar ju finnas en ruta att kryssa i om man vill få följande kommentarer på det aktuella inlägget skickade till sin mail. Kryssar man i den så får man ett mail varje gång bloggägaren eller någon annan går in och kommenterar under det inlägget. På det sättet kan man då se om det kommer något svar på den fråga man ställt. Fast som bloggägare vet man ju inte om frågeställaren har kryssat i denna ruta eller inte. Personligen tycker jag nog att det är frågeställarens ansvar att kolla om ett ev. svar dyker upp i en kommentar eller ett kommande inlägg. Så tänker jag. : )

  SvaraRadera
 5. Såg nu när jag skickat förra kommentaren att det inte fanns någon ruta att kryssa i men istället stod det längre ner på sidan att man kunde prenumerera på kommentarer till inlägget och det borde ju bli samma effekt. Finns tydligen olika sätt på olika bloggar.

  SvaraRadera
 6. Så vackra bilder! Jag älskar höstblommor och speciellt kärleksört! Om dom står tillräckligt länge i vatten bildar dom rötter!
  Jag brukar svara direkt till frågeställaren om jag får en fråga. / Annika

  SvaraRadera
 7. Underbara blommor i oktober!

  Bra fråga det där med svar på kommentarer. Själv undrar jag emellanåt ganska mycket men jag kommer ju inte ihåg alltid att gå tillbaka till bloggen där jag undrat.

  Jag tycker nog kanske att om den som driver bloggen och har fått en fråga i kommentarsfältet av läsaren orkar och gitter att gå till kommenterarens (? heter det så) blogg och svara så är det nog så att svaret går fram bäst....men det är en frågeställning jag sett förut här i bloggvärlden.

  Jag vet att jag frågade dig om hur du kan vara så fantastiskt duktig och konstnärlig och då svarade du i min blogg och det var uppskattat. I det här fallet hade jag nog kommit ihåg att gå hit och titta efter svaret, men det är nog inte alltid så.

  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Hej. Jag tror helt enkelt att jag får gå på känn. Men det känns skönt att veta att det är fler som undrar och är osäkra.

  Annika GW: Visste du att man kan sticka ner stjälkarna direkt i jorden också, till exempel om man vill göra en planta kraftigare och tätare, eller om man vill bilda en helt ny. Jag provade också att sticka ner halva blad, men det var lite mer av ett experiment:)

  Snäckskalsdalen; Vet du, det är sådana som du som gör att jag inte tappar hoppet grå dagar som denna. Tack!

  SvaraRadera