fredag 14 oktober 2011

Armsmycke.


Färdigt.
Armsmycke med broderi på svart vadmal. Smycket mäter 22x7 cm och har ett foder av rödaste kläde. Knäppning = tryckknappar och hyskor.
Jag har sytt utifrån min egen handled som mäter ca 15 cm, men passar även för dem med något större handledsmått, upp till ca 16-17 cm.

Man brukar säga att det inte går att sälja broderi, det är alltför tidskrävande. Slöjdaren/konstnären tvingas då att välja. Brodera och sälja för ett oförskämt lågt pris i förhållande till det arbete som lagts ned, lite som att någon sa -du tycker ju att det här är roligt, kom inte och tro att man kan slå flera flugor i en smäll. Slöjdaren/konstnären kan välja att inte brodera alls, brodera förenklat för att spara tid och pressa priser (men därigenom också förlora stor del av glädjen i sitt skapande), brodera och sätta ett skäligt och respektfullt pris.

Jag tycket att det här är tråkigt och synd och jag vill liksom inte ge upp innan jag ens nästan börjat.
Men, vet ni vad jag gör nu, för er som inte tyckte att det var tillräckligt uppenbart, jag ursäktar mig, lägger mig liksom i geggan rakt under dina skosulor, istället för att räta på ryggen, den som till vardags har ganska dålig hållning, och vara stolt.
Det här är nästan svårare än jag trodde.

Armsmycket är till salu och kostar 2300 kr. Är du intresserad? Kontakta mig på etaaigart@gmail.com.


Trevlig helg!

/Lina

11 kommentarer:

 1. Så snyggt det blev! Grymt. Keep it up!

  SvaraRadera
 2. Ååå så snyggt! Så välarbetat och fint! Men ge inte upp! Precis så som du skriver är det för konstnären/hantverkaren: man får inget extra för att man lägger ner mycket tid på ett verk!!
  Tvärt om är det ibland, enkla billiga prylar säljer mer. Men fy vad tråkigt!!!
  Som sömmerska ser jag hur det säljs mössor, alla i samma tyger, fina, men enkla att sy, till högre pris än tex en väl arbetad klänning!
  Men jag kan inte sitta och sy tråkiga mössor bara för att de säljer! Då förlorar jag min inspiration och min själ! Oj, nu blev det pretentiöst, men det är så jag känner!
  Ha det gott och fortsätt att brodera dina underbara mönster!

  SvaraRadera
 3. Så fint och välarbetat! Tyvärr så värderar inte "folk" riktigt hanverk. Så synd, så synd. Men vik inte ner dig... sträck på ryggen och begär det pris det är värt. Lycka till!

  Höstkram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Sååå snyggt! Färgerna och mönstret är helt betagande. Tyvärr är det ju ett fåtal som uppskattar arbetet du lägger ner. Men vi som läser din blogg gillar verkligen ditt hantverk.

  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 5. Min första tanke var: vilket smycke! Den andra var: ja, vad bra att Lina sätter ett så bra och rejält pris och inte säljer sitt vackra hantverk för billigt. Ps: "rödaste kläde" - de orden är lite som ett smycke i sig.

  SvaraRadera
 6. Helt underbart! Såg en tavla idag med två rektangulära fält målade i varsin färg. Kostade 1300:-!!!! Vansinnigt enligt mig men ditt fantastiska broderi är mer än väl värt priset du satt.

  SvaraRadera
 7. Helt underbart. Värt varenda öre. Fortsätt att skapa , blir så inspirerad o lycklig att få se detta. Ha det gott

  SvaraRadera
 8. fint! och stå rak i ryggen. att sätta för lågt pris på sitt arbete är att sätta lågt värde på sig själv. det är dags att slöjdare börjar få skälig lön och att människor lär sig betala för saker som faktiskt håller istället för att köpa mängder med ohållbart skräp.

  SvaraRadera
 9. Tack alla!
  En liten grej också, apropå det här med priser. Vet ni att det kostar 2500 kr om man vill att en hantverkare skall montera extraljus på sin bil. Inte illa!

  /Lina

  SvaraRadera
 10. OMG, jag blir så lycklig när jag ser dina smycken så det är inte klokt! Tänk att få bära med sig Dalarna på ena handleden, det skulle vara nått det här i de Smålänskaskogarna =) Och priset, kära du det är BILLIGT!
  Jag ska visa gubben din sida och hoppas på att han förstår vinken ;)
  Ha en underbar helg!
  Malin

  SvaraRadera
 11. Du tänker helt rätt! Jag blev så lycklig över att du tar betalt för ditt jobb! Tror inte att din timpeng är särskilt hög ändå...
  Det finns en klick människor som förstår slöjdens värde och rätt som det är så stöter de på ens alster och handlar.
  Jag tror inte att du hade sålt så många fler för 1600 kr.
  Fortsätt och ta betalt!!

  Skånehälsningar
  Kristina

  SvaraRadera