torsdag 19 november 2009

Granna färg.

Färg.
Mitt nya projekt. Hela bilden är färdig i sinnet.
Om och om frågar jag mig varför jag alltid måste ge mig in på sådana, evighetens projekt.
Långsamma rader av ryaknutar, sakta, sakta, men framåt.

Idag är jag illgrön, och lite blå, syr i orange och skalar morötter med barndomens doft.
Mamma sa alltid, -det är bara att torka dem i gräset. Vi gjorde som så, gnuggade mot gräs och mossa, behöll blasten på, men vi förstod aldrig hur fint det var.

/Lina

9 kommentarer:

 1. Härligt!!!

  Och visst är de så..att senare i livet upptäcker man en del saker som var så självklara men som inte alls är vanligt,små underverk man fått uppleva...man får glädjas åt att man insett nu,hur fantastiskt de är!

  SvaraRadera
 2. grann färg är verkligen ordet! :)

  SvaraRadera
 3. Tjopp!

  Vilken härlig kreation. Ryaknutar, det verkar så rogivande att sitta och pyssla med. Undra just vad det ska bli..? Kanske en kudde? ;)

  SvaraRadera
 4. Jag skulle vilja ge dig lite beröm för ditt sätt att använda orden också!! Jag ser ju att du gör fina saker med händernas kunskap, men du har en gåva i ditt sätt att använda språket också!!

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga färger, vad kan det bli av detta? Nyfiken i strut....

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. vitaminkicksfärg.. är vad det är.. jag blir ju pigg i sinnet bara jag tittar. Som vanligt väntar jag med spänning Lina.. på vad du nu har hittat på för fint. Ursäkta dröjsmålet på svaret på din fråga, om skärmatta och linjal. Ja jag köpte min i en välsorterad hobbyaffär för flera år sedan, har ju köpt till jobbet men det är ju för skolor o inte för privatpersoner..men undrar om inte Panduro också har sådant nu för tiden.. Efter en snabb titt ser jag att både Slöjddetaljer och Panduro har sådana här verktyg och tillbehör. Lycka till och ha en skön helg.. Monica

  SvaraRadera
 8. Så härligt med färgglada ryaknutar i mörka november.

  SvaraRadera