måndag 28 september 2009

Äkta mockasin.

Melker har haft en favorit toffla. En i skinn som sitter kvar och som han inte halkar runt i. Jag har länge tänkt att jag skulle vilja prova att göra egna. Köpte skinnbitar på loppis och gjorde igår ett försök.
Här är min version.

Jag är dock lite missnöjd med passformen och måste göra några ändringar i mönstret innan nästa par.
Men, miljövänligt, ca 300 kr billigare än de vi redan har och roligt att göra.

/Lina

8 kommentarer:

 1. Vilken fin mockasin du gjort!

  Jag är så imponerad av människor som du som kan ta några tygbitar av olika materiel och sy ihop det till något vackert och/eller funktionellt.

  Kram Anne

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Att bo på landet är underbart!
  Både jag och min sambo har vuxit upp på landet och bodde sedan i lägenhet under några år då vi flyttat hemifrån, vilket ingen av oss trivdes med... så nu har vi kommit hem igen kan man säga :)

  Jag jobbar fortfarande bara natt men ska om några veckor få upplärning på avdelningen för för tidigt födda barn... då kommer jag jobba dag under upplärningstiden och sedan gå natt igen - ska bli jättespännande!!!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Guud så fina! Bästa syster! =)
  Krama // Apoafisi

  SvaraRadera
 4. Hej jo det känns otroligt lovande nu med. Alfons sover, Vera sover och sambon sover på min arm. Bara jag som är vaken och får dansa pekfingervalsen för att inte väcka kärleken.
  Jobbet går fint än så länge, jag trivs och peppar peppar -JAG ORKAR! :D Får se om ett tag om det är för att jag är hög på ruset och lyckan över att jobba, ha en ny familjemedlem och att ha det allmänt gott i livet just nu, eller om jag faktiskt börjat få bukt och rutin på det här onda nu att jag kan hantera det så bra! :D
  Kramar
  PS skrattade gott åt ajja-bajja! :D

  SvaraRadera
 5. Ser ju faktiskt köpes ut. Kanske inte verkar vara en komplimang, men det menar jag förstås. Vet ju vilken sorts mockasin du haft som förebild. Perfekt att göra egna eftersom de blir så mycket billigare och finare.

  SvaraRadera
 6. guuuuuu lina du är väl en härlig skapare du, vilka urfina mockisar, du är gryyyyyym! varmkram lotten

  SvaraRadera
 7. Jättefin! Den påminner mycket om en mockasin som jag köpte åt min dotter när vi var på resa i Sydafrika. Hon älskade dom också. Det verkar som det är en universell modell...inte så konstigt eftersom fötter ser lika ut vart man än befinner sig :-)

  SvaraRadera
 8. ÅÅÅ är lillkillen sjuk. krama han från faster anna. ses snart ska bli kul att träffa er. Kramis

  SvaraRadera