onsdag 30 november 2011

Finkrams.Aningar från här, då solen sken en stund.
Jag har gjort finkrams för juletid,
med inspiration och idé från Ann-Kristin på hemslöjden.
Och ser ni vilken liten skatt, där över dörren?

/Lina

7 kommentarer:

 1. Så snygga dekorationer,den idén snor jag lätt :) Nu behöver jag röja bort alla konservburkar som står och väntar på nytt liv :)

  SvaraRadera
 2. Finns det någon beskrivning på hur man gör de där fina plåtstjärnorna? Plattar man ut och klipper och vad användar man för verktyg? Är det vanliga plåtburkar eller cocacolaburkar?
  Många frågor. Det är ju så jättefina!! Skulle vilja lära mig hur man gör.

  SvaraRadera
 3. Väldigt vackra hängen! Och så fint att se att bären fortfarande ser fina ut. Jag är också nyfiken på vilken typ av plåt du använt.

  SvaraRadera
 4. Hej hej.
  Jo, de silvriga är gjorda av vanliga värmeljushållare. Man börjar med att klippa kanten som man vill ha den, sen plattar man ut metallen, det går bra med en liten hammare eller en kavel eller en glasburk eller något liknande. Det bror på hur platt man vill att den ska bli;) Sen använde jag en vanlig strumpsticka att rita/trycka mönster med. Men man kan använda alla möjliga verktyg. Lycka till!
  Just ja, den guldiga är från en kaviartub.
  /Lina

  SvaraRadera
 5. Tack för dessa tips! Vad häftigt att det är vanliga ljushållare! (synd att jag kastade en hel påse full med sådana förra helgen!) Trodde det var konsrevburkar och det verkade så hårt att jobba i! Jag vet vad jag ska göra på söndag skriv upp det!!

  SvaraRadera
 6. Jättejättafina!!! Och vilken kul idé, har ju liksom en massa gamla värmeljuskoppar som bara ligger härhemma och väntar på bättre tider... ;-)Ska se om man hittar lite tid till att knåpa ihop några snart!

  SvaraRadera
 7. Kul hörrni, det är busenkelt!

  /Lina

  SvaraRadera