måndag 1 mars 2010
Farbror Melkers Frallor, efter behag.
1 paket jäst
12 dl vatten
Matolja efter behag
4tsk salt
Honung, helst en stor soppsked full
Linfrö efter tycke och smak
En gnutta timjan (jag gillar att känna aning av timjan i bröd)
Grahamsmjöl
Vetemjöl
Jäses ca 1 timme, rullas till lagom stora frallor, jäses lite till på plåt, gräddas till de får aningen gyllene färg då ugnen står på 225 grader.
Skriver listor och bockar av.
Försöker inte göra dem för långa.
Lägger till, drar ifrån.
Klär mig i lagom säckiga kläder och försöker vara bekväm...
Det faller flingor utanför, igen,
och Melker är äntligen feberfri.
Imorgon tar vi tåget till Dalarna, hoppas på en lugn men givande resa och att äppelträden står i blom när vi kommer fram.
/Lina
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Smarriga frallor - TACK för receptet!
SvaraRaderaHa en härlig tid i Dalom!
Kram
Lisa
Vad härligt och gott det ser ut!
SvaraRaderaÄr det hjärtat du jobbade med när vi var hos dig? Emmie har gjort sin fjäril färdig och Oscar skulle jobba med sitt konstverk hos farmor i veckan.
Vad skönt att höra att plutten mår bättre.
Ha det så bra på semestern. Vi hörs.
Kramisar till alla goa :)
ALLT DU GÖR ÄR VACKERT!!!
SvaraRaderaförlåt min frånvaro...tänker på dig!