
Hela dagen lång avslutades med ett lyckorus som älskade bara kunde drömma om. Vi som trånat och längtat efter kantareller behövde bara gå bakom huset. För första gången i livet plockade jag kantareller (detta är bara en bråkdel), sedan åt vi dem med grädde och smör på finaste sätt. Melker roade sig med dammsugaren medan.
Nu är både väggar och tak och fönster och dörrar målade, fattas nu bara ljus grå på panel. Jag är nästan nervös för att öppna färgburken, hur ska man veta hur stora ytor blir med hjälp av små små provkartor?
Föresten, någon som vet hur man tar hand om kantareller på bästa sätt? Frysa, torka?
/Lina
Min farfar som är något av en kantarellexpert brukar steka upp alla kantareller & så frysa in dem, då är det bara att steka på dem lite lätt med lite mer smör & salt när man ska äta.
SvaraRaderajag tycker det är ett bra sätt :)
När kommer ni till uppsala igen? som ni fixar & har er kan man ju tro att ni ska stanna för gott :)
Kram!
/Evelina
Gott med kantareller och pinnen blir så fiiiin!
SvaraRaderaHej som svampplockare måste jag bara tipsa om hur vi gör.
SvaraRaderarensa och skölj kantarellerna, och förväll dem sen i kastrull utan vatten, salta litegrann och frys sen in när de har kallnat.
Då håller de längre i frysen än om man har stekt dem i smör och sen fryst.
Lycka till med kantarellletandet!
// Dödergök