onsdag 25 mars 2009

Billy.

Tålamodet tog slut och igår hittade jag två enkla vita Billyhyllor på blocket. Orkade inte leta längre och jag har nog aldrig irriterat mig så mycket på våra böcker som de senaste veckorna. Så jag ringde och trevlig kille svarade. Vi fick komma och hämta dom redan idag, mitt i stan dessutom. Vi tänkte, kanske man till och med kan bära hem dom...
Och så blev det. Snälla vänner hjälpte och med två pirror, två bokhyllor, barnvagn och lite skam gick vi på tåg genom stan, hem till oss. Utanför porten kände vi lättnad och slappnade av. Kanske lite väl mycket, för utan att vi hann reagera hade vinden tagit tag i en av hyllorna och burit den lätt som en plätt till marken. Den sprack. Ena långsidan av hyllan sprack mitt i tu. Men vi var alla för trötta för att ens bli sura. Kändes dock lite löjligt. Här hade vi gjort ett klipp, släpat hem hyllorna och sen går den ena sönder. Osis.
Nu står de dock på sin plats, fulla med böcker, eller inte riktigt fulla, det finns plats för alla nya som jag säkert släpar hem inom kort. Fantastiskt att det gick att använda den i alla fall. Det såg mörkt ut ett tag.
Här står hyllorna och välkomnar oss in i vardagsrummet.

Såhär ser det ut från andra hållet. Fick användning för mitt skomakarkors som här fungerar bokstöd.


Vi kommer i alla fall aldrig glömma dagen då vi rullade två hyllor genom Uppsala stad för att sedan ,väl hemma, slå sönder den ena med humöret i behåll.

/Lina

6 kommentarer:

 1. Hi, hi! det måste ha varit en syn för gudar att se er komma marscherandes genom uppsala med bokghyllor på en pirra :)

  Fint så det förslår blev det med dem på plats i vardagsrummet! (nu måste jag se till att få iväg in karl till IKEA så jag kan få upp mina böcker i sina hyllor *s*)

  Synd att den välte, men bra att den gick att använda ändå!
  Hoppas du får en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Skönt att skapa lite ordning! Ibland kan man bli nästan tokig!Hade varit kul att sett er släpa - det måste ha sett roligt ut. Hi hi
  Min kille på 3 år har sedan länge haft rosa som favoritfärg och jag börjar hålla med - har varit lite anti tidigare. Men en klick här och där går bra nu.
  Idag ska vi kalasa på våfflor!
  Ha en fortsatt bra dag!

  SvaraRadera
 3. Tjopp!
  Det är verkligen praktiska hyllor de där, rymmer hur mycket som helst oxå. Synd den gick sönder men det syns ju inte :)

  Fint med böcker tycker jag, det är dekorativt.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Vilken historia och vilken osis! Men va fint det blev, tyckte om pallarna du har i hyllorna. Det va en lite ny idé!

  Kram
  /Johanna

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det äventyr att släpa hem fynd på de kommunala transportmedlen.. jag gjorde det igår ju, men inget gick sönder. Hyllan såg då inte trasig ut?! Gick det att laga den alltså? Det var ju för väl så att ni fick alla böcker på plats... :-)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det ser riktigt härligt ut..Strongt att inte låta något stå ivägen när man väl har bestämt sig..Kram för det..

  SvaraRadera