tisdag 12 oktober 2010

Melkers matta.


Melkers matta, färdigvirkad.
Nu återstår att fästa alla förbenade stumpar på baksidan, och göra en dekorativ märkningslapp.

Tack alla som nappat på mitt förslag nedan. Nu är jag ännu mer inspirerad och motiverad! Tänker på projekt och kreativa aktiviteter om kvällarna, sover inte i onödan.
Hur tycker ni vi ska göra för att samordna? Skulle Facebook vara ett alternativ?
Jag är intresserad av vilken efterfrågan som finns, samt vilka kunskaper ni besitter. Och för all del, var inte blygsamma!
Jag informerar er här tillsvidare.

/Lina

16 kommentarer:

 1. Ja jag vill lära mig nålbindning, men jag vet inte ifall jag kan lära ut något. Jag kan koka kaffe!
  Puss

  SvaraRadera
 2. Jag stickar mest och kan lite virkning också. Jag skulle vilja lära mig tovning och broderi. Å det här kan ju bli jättebra!

  SvaraRadera
 3. Jag kan nog inget särskilt, men har haft en del smyckets kurser förr.

  Tovning vill jag också lära mej.

  Jag är med i Facebook men vet knappt hur det fungerar men det kanske är ett bra forum.

  maillista är väl annars det enda alternativet till facebook.

  mvh Lena

  SvaraRadera
 4. Jag vill hemskt gärna lära mig nålbindning och tvåändsstickning (fast först kanske jag behöver lära mig lite mer vanlig stickning).

  Jag kan lära ut frivoliteter :)

  /Madeleine J

  SvaraRadera
 5. Fin matta - härliga färger!

  SvaraRadera
 6. Tja, om man inte ska vara blygsam så; Grunderna i broderi, tovning (både våt- och nåltovning, virkning och bokbindning. Inte så att jag kan hålla kurs för betalning men tillräckligt bra för att köra i en syjunta eller pysselgrupp.

  Facebook är ett bra sätt att hålla samman gruppen! Senare kan man ju alltid göra en egen hemsida med ett enkelt forum och gruppblogg. :)

  /Anna-Maria

  SvaraRadera
 7. Å bokbindning låter spännande! Och tovning och broderi och kaffe och... ja allt! :)

  Ja, Facebook är en bra start tycker jag.

  /Madeleine J

  SvaraRadera
 8. Oj... kanske borde ha kommenterat här istället för i det förra inlägget... Nå ja!

  Jag skrev i alla fall att jag gärna håller en liten kurs i nålbindning om det finns intresse.

  Själv skulle jag gärna lära mig tvåändsstickning, filéknytning och frivoliteter.

  Facebook är ingen höjdare för mig, eftersom jag är en av de få kvarvarande människorna i Sveriges land som inte har upptäckt denna form av kommunikation ännu.
  Men eftersom jag räknar med att jag är i minoritet så kanske det finns någon vänlig själ som kan höra av sig till mig på annat sätt, via mail tillexempel, när det blir sammankomster och så.

  Jag ser verkligen fram emot att börja handarbeta lite strukturerat igen. Kurser är så kul!

  SvaraRadera
 9. Jag lär gärna ut nålbindning och tovning (med vatten och såpa). Skulle gärna ägna mig mer åt luffarslöjd och återbruk och hoppas kunna lära mig och bli inspirerad av er andra. Och så har jag en idé om hur man skulle kunna lägga upp sammankomster. Man kan träffas och arbeta efter en teknik. Och så skulle man kunna träffas och arbeta efter ett tema. Till exempel att göra muddar (mitt favoritprojekt:-) ) eller krona/oro, nåldynor, kuddar, gosedjur eller precis vad som helst. Tanken är att var och en skapar med det som den gillar och det kan nog vara roligt och inspirerande att se hur olika vi tolkar temat.
  Facebook funkar bra för mig! Eller en vanlig hederlig maillista.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Jag vill väldigt gärna lära mig nålbinda och luffarslöjd! och gärna mer om återbruk!

  Jag kan virka och brodera en del.

  Facebook är perfekt för mig!!! Eller mail...

  SvaraRadera
 11. Det låter underbart roligt :) - om man får vara med ... men... vad kan jag ?
  Jag kan nålbinda och improvisera :)
  Galen fantasi tillsammans kan bli vad som helst :)

  SvaraRadera
 12. Jaha...jag kan väldigt litet om mycket ;-) dvs jag håller på med väldigt många grejer tvåändsstickning, vanlig stickning, virkning, nålbindning, spetsstickning, näverstickning, keramik, rakukeramik, broderi..fritt broderi och att brodera fritt på muddar, slöjd, näver, målar i olja, akryl och akvarell, betong ---- är helt enkelt en allätare av stora mått. Jag ser att det är många som har namnt flera av dessa tekniker, men det jag inte hittar är att just måla i akryl. Jag har en speciell teknik att lära ut...har hållt kurs. Fördel är om man aldrig målat eller inte tror sig kunna...man behöver absolut inte kunna teckna. Berättar gärna om det vid tillfälle. Kan tänka mig att hålla kurs i detta. Är väldigt gärna med...har säkert glömt något nu som jag kommer på sedan men då tar vi det då.

  SvaraRadera
 13. Jo jag kom på att jag kom på att jag måste kommentera Facebook...jag har det inte och ser kanske inte vitsen med det. Finns det inte något samarbetsrum (projektplats) som man kan utnyttja gratis. Har inte Google det? Jag ska undersöka det och återkommer.....

  Sedan önskar jag att om vi ska träffas live så bör nog första träffen planeras/annonseras framåt i tid med god marginal.....i regel är kalendrar fulltecknade flera flera veckor framåt vad gäller helger...hör av mig om samarbetsytan.

  SvaraRadera
 14. Varför bor jag i Åre?? Skulle vara jätteroligt att få delta någon gång.
  Du får inte sluta att blogga. Jag tycker att facebook tar över för mycket.
  Jag får massor av inspiration av dina texter och bilder.

  Från trogen läsare i Åre

  SvaraRadera
 15. Hej!

  En vanlig maillista låter enkelt och bra, så kan alla nås på samma gång :)

  Vad många tekniker alla kan! Jag ser verkligen fram emot detta!

  Madeleine J

  SvaraRadera
 16. Jag kan också lite av mycket. Jag räds egentligen inte några material och tekniker utan griper mig an det mesta med en slags glad respektlöshet - hur svårt kan det vara? :)

  Stickning, trådslöjd, broderi, återbruk (plåt och annat) och sömnad är nog det jag kan bäst. Tovning, virkning, pärlpyssel, papper har jag hållit på en del med. Har provat järn- och silversmide, täljning, betong, glasfusing, spinna och lite annat. Frivoliteter, nålbindning, tvåändsstickning kan jag inte alls, men skulle gärna lära. Bokbindning låter också frestande!

  Att smälta plast med strykjärn till "tyg" har ingen nämnt hittills, det har jag också gjort en del. Det är enkelt och roligt och inbjuder till vidare experimenterande både med tekniken och materialet som blir.

  Kontakt via facebook eller mail fungerar bra för mig. Må gott alla fina och kunniga!

  SvaraRadera