måndag 16 februari 2009

Dalakudde nr.2.

Nu äntligen kommer en bild på "dalakudde nr.2". Eller det vill säga framstycket till dalakudde nr. 2. Känns dock lite tråkigt att visa eftersom bilderna inte gör kudden rättvis. Men bättre blir det inte med min kamera...Började med att göra en skiss över hur jag ville att mönstret skulle se ut. Tanken var att göra ett avskalat kurbits inspirerat mönster. Dalaform utan färg.

Klippte sedan ut mönstret i vadmal, använde mig av applikationsteknik.

Kudden är broderad med lintråd och dekorerad med pärlor. Den vita tygramen utgörs av vitt lintyg och mellan sömmarna sitter remsor av vadmal.

Jag har inte bestämt hur jag vill att baksidan skall se ut. Det hade varit härligt att sy den av vitt fårskinn men något sådant kunde inte tygskåpet erbjuda:( Kanske gör en baksida av lintyg tills vidare... Om någon sitter inne med ett vitt fårskinn och gärna vill bli av med det får ni vara så snälla och höra av er till mig. Jag tackar också för tips gällande var man kan köpa fina skinn till bra priser!

Ha det fint!

/Lina

12 kommentarer:

  1. Ja du "fula saker" kan verkligen tära på en i vardagen. Vårt köksbord har vi haft i flera år och först nu gjorde jag något åt det - och så nöjd jag känner mig nu! Ännu bättre är att jag kan lägga ner jakten på en duk att dölja bordsskivan med. Jiipi! Jag är ingen dukfantast - och eftersom mitt bord ofta får vara arbetsbord, ja du förstår ju själv. Mitt tips: Dra på lite färg på ditt och det känns som du fått ett nytt. Så mycket jobb behöver det inte bli och jag kan säga att besväret är mödan värd. Du ska få se det färdiga resultatet inom kort - håll ögonen öppna!
    Kram Em

    SvaraRadera
  2. det var en fin alla hjärtans bild.
    från/P

    SvaraRadera
  3. Hej svejs!
    Det blev så tomt när ni åkte hem, saknar morgonmyset med lilla meker, men jag har lagt in en kanon bild som skärmbild där det ser ut som han gapflabbar med stängda ögon, supergulligt!!! Kudden blir jätte fin Lina och du har så rätt det hade varit kanonfint med vit ull på baksidan,du kanske kan få tag på något någonstans. Längtar tills vi ses igen!! Kramar Mamma...

    SvaraRadera
  4. Men gud, är du SÅ duktig! :-D Verkligen jättefin blev kudden. I mina ögon ser den både traditionell (det stiliserade kurbitsmöntret) och modern ut (det minimalistiska, pärlorna). Jättefint att se. Säljer du mycket?

    Kram!
    Rana

    SvaraRadera
  5. Hej! Bra fråga, den ska jag svara på sen på fredag. Snygg kudde, du är verkligen duktig. Du skulle ju kunna sälja dessa kuddar!!! Kram Madeleine

    SvaraRadera
  6. Men du vad fint du kan göra.:-)

    Diskstället har jag köpt på nätet. Nu var det ett tag sedan, så jag kommer inte riktigt ihåga varifrån.

    Men jag tror att broarne.se har detta. Det är så fint. Det finns ett mindre också, som jag har i stugan.
    Tror att de har det också. Kram Stina

    SvaraRadera
  7. Åh!!!!!!

    Jag tror bara inte det är sant!!!!!

    Så fantstiskt underbar kudde!!!


    Jag har väl aldrig sett på maken!!!

    Ett tips ang. fårskinn.....


    Jag brukar faktiskt köpa på mig gamla pälsar. De brukar vara ganska billiga och finnas i mängder i secondhand affärer som myrorna och kupan.
    Se till att hitta fina och fräscha, kemtvätta eller vädra i minusgrader......
    Skinnet räcker till många kuddar/ plädar eller som stolsdynor och brukar inte kosta ens en hundring!


    Kram


    Flisan

    SvaraRadera
  8. GUUUUUUD SÅ FIN!!! Ser alldeles proffsig ut...vackert♥ =)

    Tror nog att du har lyckats inspirera mig den här gången *L* hm, får se vad det kan bli?!

    STOR ♥ KRAM

    SvaraRadera
  9. lina, kommer snart med en lovsång till din ära, hihi! du är en såååååååån konstnär och jag älskar alla dina ljuva hantverk! ha det gott, kom ihåg att jag är först i kön när du börjar sälja, hihi! varmkram lotten

    SvaraRadera
  10. Vilken otroligt vacker kudde!
    Man blir full av inspiration.
    Hoppas du hittar ett vitt fårskinn, det skulle
    verkligen bli fint.

    Eva på Leksandsstolen

    SvaraRadera
  11. Hej Lina! Jaaa, jag tror jag vet exakt vilka burkar du menar. Jag har nämligen stått och spanat på just dem.. Burken jag fotograferade för någon dag sedan köpte jag egentligen för att ge bort i present. Men kärlek uppstod mellan mig och burken så den fick bli min. Hihi. Min första och ända pryl från green gate. Ojoj, storslaget, haha! Hur går det hemma hos dig med syprojekt och anant? Kram Madeleine

    SvaraRadera
  12. Jättefin kudde! Trodde att jag kommenterat den redan men kommentaren verkar ha försvunnit ellr så fanns den bara i min fantasi..?! ;-)
    Jag tycker att det kunde vara fint med något smalrandigt tyg till baksidan, i beige-vit-bruna nyanser kanske?!

    SvaraRadera